szakrendeléseink

Gyógytorna

GYÓGYTORNA – MOZGÁSSZERVI REHABILITÁCIÓ
„Mozdulj” mozgásszervi program mindenkinek!

Mindannyiunknak gondot okozhat a mozgás hiányából adódó, vagy életkort, betegségeket kísérő mozgásszervi probléma, amely gátolja az aktivitást, a szabad mozgást. Ezért megnyitottuk új tornatermünket és életre hívtuk a mozgás örömét és egészségét visszaadó „Mozdulj” programunkat.
A gyógytorna mozgásszervi problémák eredményes és kíméletes terápiája. Lehetőséget ad a gyógyulásra, az eredeti mozgás tartomány sikeres visszaállítására.

 

Kiknek ajánljuk?
18 év feletti pacienseinknek, akinek mozgásszervi fájdalmai, problémái, esetleg már kialakult betegségei vannak; vagy sérülést, balesetet követő utókezelésre van szüksége.

Milyen problémáiban segítünk?
Segítünk a gyógyulásban kisebb panaszok, vagy komolyabb elváltozások esetén egyaránt.

  • Derék-, csípő fájdalmak
  • Nyak-, hát- és vállfájás
  • Térd, könyök, boka problémák
  • Ülőmunka és számítógépes munka miatti kényszertartás kiváltotta fájdalmak
  • Gerincferdülés, gerincsérv
  • Testtartási hibák
  • Lumbágó, isiász
  • Ízületi kopások
  • Baleset utáni és sportsérülés utáni rehabilitáció

A gyógytorna bármely életszakaszban segítség az izomfeszültségek oldásában, az ízületek hajlékonyságának visszaállításában.

Szakorvosi állapotfelmérés
Intézményünkben a gyógytorna személyre szabott. Ennek érdekében szakorvosi állapotfelmérő vizsgálat előzi meg, melyet rehabilitációs szakorvos végez. A vizsgálat során felmérjük panaszait, az elváltozások mértékét. Az eredmény alapján alakítjuk ki az Önnek legmegfelelőbb gyakorlat sort, terápiás programot.

Gyógytorna
A torna kiscsoportos foglalkozások keretében történik (3-4 fő), felsőfokú végzettségű gyógytornász vezetésével. A kis létszám lehetővé teszi a személyre szabott mozgás program megvalósítását.
A foglalkozások időtartama 50 perc.
Legalább 5-10 alkalom javasolt a gyógyuláshoz. Ebben az esetben is fontos a rendszeresség, kitartás. Egyetlen alkalommal nem lehet változást elérni a merev izmokban, beszűkült mozgás tartományú ízületekben.

Áraink

Célunk az Ön gyógyulása!
Célunk, hogy a műtét nélkül kezelhető elváltozások beavatkozás nélkül gyógyuljanak, visszaálljon az Ön mozgásképessége és panaszmentessége. A gyógytorna segít az izomzat és a csontok egészségének megőrzésében, a könnyed, laza, helyes testtartásban.